BentesBondegaard.dk

DAGBOG

Velkommen til min dagbog

Denne side vil jeg benytte til at beskrive min dagligdag engang imellem.

En hel fantastisk dejlig dag

10. april 2011

Er lige vågnet og føler mig udhvilet ( har taget ex. sovemedicin midt i nat). Kommer straks til at tænke på dagen i går den 9. april min fødselsdag. Den bedste siden jeg holdt stor fest på min 40 års fødselsdag. Skriver dette dagbogsnotat i mit kladdehæfte liggende i min seng.

Dagen i går startede med at vågne op ved solopgang til en skyfri himmel som holdt helt til solnedgang. Følte mig frisk og udhvilet (taget ex sovemed midt på natten) og uden hovedpine (havde taget migræneanfaldsmedicin midt på natten), skulle have 8 gæster til pigefrokost kl. 13. Brugte den første time ude med at passe mine dyr til dejlig stærekoncert fra 7-9 stære i toppen af mit højeste træ. Nød synet af min 1½ dag gamle kalv få sin morgentår hos sin mor og at begge så godt ud trods en hård baglæns fødsel torsdag aften.

Inde igen gik jeg i gang med forberedelser til gæster ved slavisk at følge min todo-liste som består af løse sedler, en for hver enkelt opgave. Jeg mente at det ville være muligt at kunne nå det, så jeg nød arbejdet uden at stresse. Ca. kl 10 var jeg færdig med køkkenarbejdet, så lidt efter overtog Klaus det og lavede en fyldig salat efter en opskrift jeg havde fundet i et blad. Mens jeg glædede mig over hans arbejde i køkkent fik jeg lavet de sidste forberedelser.
Jeg klædt mig om og var tilfreds med det jeg så i spejlet. Jeg tændte stearinlys både ude og inde selvom om solen måske kunne opfatte det som en fornærmelse, men for mig var det for håbet om en hyggelig dag med gæster. Da de kom fik jeg masser af knus og kram og komplimenter for det gode vejr på min fødselsdag, min hyggelige påskepyntning, hyggelig gårdsplads med udsigt til kaniner og høns, mine søde misser og ikke mindst for Klaus, den flotte fyr der stod inde i køkkenet og lavede salaten og pæne sko. Jeg sugede komplimenter til mig og følte mig som verdens bedste og lykkeligste menneske. Vi sad ude på gårdspladsen mens jeg pakkede gaver op. Chokolade og orkide fra Isa, godt pleje både indvortes og udvortes af Susanne, 2 kongelige porcelænsæg fra Birthe, 1 kongelig porcelænsæg og en hornviol fra Bibse, 2 kongelig porcelænsæg fra Pytter og Vibber og stedmoderblomster fra Vibber, Jytte kom med 3 lys et påskgult og 2 påskeharelys og et fantastisk flot tørklæde. Samtlige gaver var dejlige. Jeg var kommet bagud med fødselsdagsgaver, så Jytte og Bibse fik udendørs paddehatte i keramik, købt hos min nabo, Dyrenes Foder som også har lidt brugskunst. De bragte også lykke. Desværre var Jette forhindret i at komme, skulle bl.a. tage imod nye får.

Under spisning blev der snakket lystigt, men også alvorligt bl.a. fordi Jytte netop er blevet fyret efter mange år i samme job og Isas mand Kaj også er blevet sparet væk. Vi var vist helt enige om at vi trængte til et regeringsskifte.

Kl. 15 gik jeg i køkkenet for at forberede kaffe, mens jeg bad gæsteren passe sig selv, ellers kunne jeg ikke koncentrer mig. Klaus pakkede bilen med kaffen og andet godt til en skovtur bl.a. en dug og masser af tæpper. Herefter kørte han den ned i udkanten af Nikolajs skov. Gæsterne og jeg gik herefter en tur der bragte os hen til bilen, undervejes så nogen af os et rådyr springe ind mellem træerne. Vi fandt en god plet i skovbunden og lejrede os med tæpper og kaffe. Det var så fantastisk dejligt og hyggeligt at det tog vel næsten 3 timer indtil en af os kunne tage sig sammen til at spørge om det ikke var ved at være tid til opbrud. Inden da blev der plukket anemonebuketter. Vi nød bl.a. og ligge og se op på de lysegrønne spæde skud i trækronerne. Det blev en rigtig ”knække anemoner med nakken” skovtursoplevelse.

Hjemme igen fik vi lige set kalven drikke hos sin moder inden gæsterne tog hjem. Mens jeg satte mine havemøbler på deres pladser måtte jeg stoppe og og nyde lyden og synet af en stær der lavede de dejligste triller og baskede med vingeren på en gren nær en af mine stærekasser Jeg kunne slet ikke løsrive mig og så kom en anden stær og de parrede sig, hereftet fløj de i hver sin retning og sluttede sig til flokken i poppeltræet. På marken overfor tog en hare en tur hen over marken med små pauser undervejs. Inde igen gik jeg i gang med oprydning mens jeg hørte P4 og glædede mig over en dejlig dag var ved at slutte. Efter at have set fjernsyn 1 times tid var jeg klar til at gå i seng ved titiden. Men denne dejlige dag ville ingen ende tage, da jeg sad på sengekanten og ville lægge mobilen på nattenhylden, så jeg der var en sms. Det var en lykkeønskning. Den var fra min mor og det er den første rigtige sms jeg nogensinde har fået fra hende, for hun har nu fået lært at smse på den nye telefon hun fik i julegave og det det er mig der har lært hende det.

Jeg var bare helt fyldt op af lykke da jeg lagde hovedet på puden.

🙂🙂🙂🙂🙂🙂
 ( 6 ud af 6 smilieys)

Fantastisk sommervejr på en tidlig forårsdag, nemlig min fødselsdag. Shubidua synger i sommergryder "at knække anemoner med nakken" mon det skal forståes som det Pytte og Bibse gør?

FEBRUAR 2011

En typisk god dag for mig ser sådan ud:

Mellem kl. 3 og 4 vågner jeg, prøver at falde i søvn igen, det lykkes sjældent. Hører så radio, gerne P1, i håb om, at det kan være så kedeligt, at jeg falder i søvn igen. Fra kl 5 hører jeg Otto Bisgård.

Kl. 6 står jeg op, spiser lidt frugt og tjekker mails.

Kl. 7 til 9 rydder jeg op, ordne vasketøj, lettere rengøring og lign. Høns lukkes ud og jeg ser efter om alle dyr har vand.

Kl. 9 til 10 spiser jeg brød, drikker te og læser eller løser krydsogtværs samtidig.

Kl. 10 til 12 tilbringes ved skrivebord med diverse opgaver afbrudt hver halve time, for at skifte arbejdsstilling.

Kl. 12 til 13 forbereder og indtager jeg frokost.

Kl. 13 til 14 læser og hviler mig. Nogen gange lykkes det mig at falde i en let søvn.

Kl. 14 til 15 forbereder jeg aftensmad.

Kl. 15 til 16 spiser jeg brød, drikker te og læser eller løser opgaver.

Kl. 16 til 18 går tur eller finde på noget at foretage mig ude og fodrer alle dyr.

Kl. 18 til 21 ser jeg fjernsyn liggende på sofaen og indtager samtidig en del mad. Nogle aftner lykkes det mig at få strikket lidt.

Mellem kl 21 og 22 slukker jeg fjernsynet og gør klar til at gå i seng. Tager sovemedicin på sengekanten. Læser ½ til 1 time inden jeg faldet i søvn og sover tungt og godt til ca kl 3.
Mit læsestof består af gamle aviser (MJA), ugeaviser, reklamer, fagblade (landbrug, økologi og lidt sygepleje) og et nyt ugeblad (SØNDAG) og et gammelt ugeblad (Familie Journalen).

Ud af huset aktiviteter ligger så vidt mulig mellem kl. 10 og 12 eller 16 og 18.