BentesBondegaard.dk

SKIND, "SÆL"

Alle skind på fotooversigten under denne tekst stammer fra lam eller får der er opdrættet i Danmark, nogle økologisk og hovedsagelig af recen Gotlandsk pelsfår.

I forbindelse med garvning er ulden på nedenstående skind klippet ned, så ulden står ca 0,7 cm over skindet, det betegnes som "sæl". Skindene er velegnet til at sy af, men også til babyskind eller til betræk af stolesæder, skamler og meget andet.
Information om garvemetode kan findes på http://www.tranas-skinn.se/beredningsprocessen  og http://www.donniaskinn.se/Beredning.php    

Skindene findes i mange forskellige størrelser.

Skindene er grå i mange nuancer, enkelte er hvide eller sorte.

Ulden betegnes som pelshår, den har krøller af forskellige størrelser. Krøllerne gør at ulden ikke filter så meget i forhold til uld uden krøller. Kvaliteten af pelshåret har betydning for skindets udseende og holdbarhed. Et meget flot og perfekt pelshår kendetegnes ved at det er skinnende blank, blødt som silke, at krøllerne er gode til at holde deres facon og ikke filtrer.

Jeg opdeler pelshåret i klasser.  
   
Klasse Select: Det fuldstændige perfekte pelshår udbredt på hele skindet.
Klasse 1: Har et meget flot pelshår på det meste af skindet.
Klasse 2: Har et flot pelshår, men også mindre områder med lidt bunduld.
Klasse 3: Har et noget uldent pelshår udbredt til det meste af eller hele skindet.
Klasse 4: Har et meget uldet pelshår udbredt til hele skindet.

Prisen fastsættes ud fra kvalitet af pelshår, skindets størrelse og eventuelle skader. Skaderne kan være hårløse områder, huller i skindet, syninger eller manglende dele. Skindene har naturlige hårløse områder ved benene. Meget små huller, små syninger og meget små hårløse områder i yderkanterne betegnes ikke som skader, hvis de ikke har betydning for skindets funktion og udseende. 
        Første sortering: Skind med et meget flot eller flot pelshår og uden betydelige skader.
Anden sortering: Skind med et noget uldent eller meget uldent pelshår og uden betydelige skader.
Tredje sortering: Skind med skader af betydning for skindets funktion og/eller udseende. Alle klasser af pelshår kan forekomme.
 

Skindene kan vaskes i maskine. Skriftlig plejeråd følger med hvert skind. Økologisk garvede skind og måtteskind kan ikke vaskes, de skal renses.

Alle skind kan ses på fotooversigten herunder og i min gårdbutik. Åbent efter aftale. De kan sendes med post. Ved forudbetaling og køb for min. 1500 kroner sender jeg portofrit ellers med Post Danmark eller GLS. Betaling kan ske ved kontooverførsel. Hvis man fortryder sit køb tages de retur inden 14 dage.

Henvendelse til:
Bente Jakobsen
BentesBondegaard.dk

Skovsrodvej 40
8670 Låsby
Tlf; 2078 0104 
bj@bentesbondegaard.dk

PS: Af helbredsmæssige årsager kan jeg lejlighedsvis være lidt længe om at reagere på henvendelse.            

FØRSTE SORTERING:

SKIND MED ET FLOT ELLER MEGET FLOT PELSHÅR UDEN BETYDELIGE SKADER   

"Sæl"skind nr. 4054 med et flot pelshår. Skindet måler 106 cm på det længste sted og 85 cm på det bredeste sted. Skindet er skadefrit. Skindet kan maskinvaskes. Skindet stammer fra et dansk lam eller får af racen Gotlandsk Pelsfår. Pris: 950 kr.

ANDEN SORTERING

SKIND MED ET NOGET ULDENT ELLER MEGET ULDENT PELSHÅR OG UDEN BETYDELIGE SKADER

Desværre udsolgt i denne kategori   

      TREDJE SORTERING

SKIND MED SKADER AF BETYDNING FOR SKINDETS FUNKTION OG/ELLER UDSEENDE, ALLE KLASSER AF PELSHÅR KAN FOREKOMME

"Sæl"skind nr. 4055 med et meget flot pelshår. Skindet måler 90 cm på det længste sted og 86 cm på det bredeste sted. Skindet har nogle bare pletter i ve. side, en syning på 9 cm og misfarvet på bagsiden. Skindet kan maskinvaskes. Skindet stammer fra et dansk lam eller får af racen Gotlandsk Pelsfår. Pris: 775 kr.

"Sæl"skind nr. 4052 med et flot pelshår. Skindet måler 91 cm på det længste sted og 91 cm på det bredeste sted. Skindet er meget tyndt. Skindet kan maskinvaskes. Skindet stammer fra et dansk lam eller får af racen Gotlandsk Pelsfår. Pris: 400 kr.

FOTOOVERSIGT SLUTTER HER