BentesBondegaard.dk

PLAIDSKIND 35 mm. ØKOLOGISK

Alle skind, på fotooversigten under denne tekst, stammer fra økologiske lam eller får, der er opdrættet i Danmark, hovedsagelig af racen Gotlandsk Pelsfår.
Garveprocessen er foretaget med meget miljøvenlige midler, derfor betegnes den økologisk.

I forbindelse med garvning er ulden på nedenstående lammeskind klippet ned, så ulden står ca. 3,5 cm over skindet, det betegnes som plaid.
Information om garvemetode kan findes på http://www.tranas-skinn.se/beredningsprocessen.html                             oghttp://www.donniaskinn.se/Beredning.php 

Skindene findes i mange forskellige størrelser.

Skindene er grå i mange nuancer, enkelte er hvide eller sorte.

Ulden betegnes som pelshår, den har krøller af forskellige størrelser. Krøllerne gør at ulden ikke filter så meget i forhold til uld uden krøller. Kvaliteten af pelshåret har betydning for skindets udseende og holdbarhed. Et meget flot og perfekt pelshår kendetegnes ved at det er skinnende blank, blødt som silke, at krøllerne er gode til at holde deres facon og ikke filtrer.

Jeg opdeler pelshåret i klasser.  
   
Klasse Select: Det fuldstændige perfekte pelshår udbredt på hele skindet.
Klasse 1: Har et meget flot pelshår på det meste af skindet.
Klasse 2: Har et flot pelshår, men også mindre områder med lidt bunduld.
Klasse 3: Har et noget uldent pelshår udbredt til det meste af eller hele skindet.
Klasse 4: Har et meget uldet pelshår udbredt til hele skindet.

Prisen fastsættes ud fra kvalitet af pelshår, skindets størrelse og eventuelle skader. Skaderne kan være hårløse områder, huller i skindet, syninger eller manglende dele. Skindene har naturlige hårløse områder ved benene. Meget små huller, små syninger og meget små hårløse områder i yderkanterne betegnes ikke som skader, hvis de ikke har betydning for skindets funktion og udseende. 
        
Første sortering: Skind med et meget flot eller flot pelshår og uden betydelige skader.
Anden sortering: Skind med et noget uldent eller meget uldent pelshår og uden betydelige skader.
Tredje sortering: Skind med skader af betydning for skindets funktion og/eller udseende. Alle klasser af pelshår kan forekomme.
 

Skindene kan ikke vaskes, de kan renses. Skriftlig plejeråd følger med hvert skind.

Alle skind kan ses på fotooversigten herunder og i min gårdbutik. Åbent efter aftale. De kan sendes med post. Ved forudbetaling og køb for min. 1500 kroner sender jeg portofrit ellers med Post Danmark eller GLS. Betaling kan ske ved kontooverførsel. Hvis man fortryder sit køb tages de retur inden 14 dage.

Henvendelse til:
Bente Jakobsen
BentesBondegaard.dk

Skovsrodvej 40
8670 Låsby
Tlf; 2078 0104
bj@bentesbondegaard.dk

PS: Af helbredsmæssige årsager kan jeg lejlighedsvis være lidt længe om at reagere på henvendelse

FØRSTE SORTERING

SKIND MED ET FLOT ELLER MEGET FLOT PELSHÅR UDEN BETYDELIGE SKADER

ANDEN SORTERING

SKIND MED ET NOGET ULDENT ELLER MEGET ULDENT PELSHÅR

Ingen skind i denne kategori i øjeblikket

TREDJE SORTERING

SKIND MED SKADER AF BETYDNING FOR SKINDETS UDSEENDE OG/ELLER FUNKTION, ALLE KLASSER AF PELSHÅR KAN FOREKOMME

Økologisk plaidskind nr. 6071 med et meget flot pelshår. Skindet måler 100 cm på det længste sted og 72 cm på det bredeste sted. Skindet kan ikke vaskes men kan renses. Skindet har en 5*8cm bar plet i ve. si. Skindet stammer fra et dansk lam eller får opdrættet i Danmark af racen Gotlandsk Pelsfår Pris: 1100 kr.

Økologisk plaidskind nr. 4325 med et meget flot pelshår. Skindet måler 104 cm på det længste sted og 82 cm på det bredeste sted. Skindet kan ikke vaskes men kan renses. Skindet har mange bittesmå skader på skindsiden. Skindet stammer fra et økologisk lam eller får opdrættet i Danmark af racen Gotlandsk Pelsfår Pris: 800 kr.

Økologisk plaidskind nr. 4319 med et meget flot pelshår. Skindet måler 109 cm på det længste sted og 80 cm på det bredeste sted. Skindet kan ikke vaskes men kan renses. Skindet har bar plet i hø. side og er let deform. Skindet stammer fra et økologisk lam eller får opdrættet i Danmark af racen Gotlandsk Pelsfår Pris: 1075 kr.

FOTOOVERSIGT SLUTTER HER